2009. június 19., péntek

ijesztegetős Kinga

Tegnap egy kicsit megijedtem: kaptunk egy levelet a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájáról, hogy, idézem:

"Az ujjszülött kori tömegszűrés során Pávolics Kinga nevű gyermeküknél kissé alacsonyabb vér bionidáz enzimaktivitást találtunk. Kérjük, a következő munkanapon háziorvosuk segítségével vegyenek ujjbegyvért a mellékelt szűrőpapírra, amelyen 2 korongot itassanak át vérrel... 1,5 - 2 órás száradást követően fehér papírba csomagolva elsőbbségi postával adják fel a fenti címre, és írják rá: "Anyagcsere Laboratórium részére". Amennyiben a vérévétel időpontjában a gyermek vizsgálata során háziorvosuk eltérést talál, vagy Önök a gyermek állapotában eltérést észlelnek, haladéktalanul telefonáljanak anyagcsere-ambulanciánkra, vagy hozzák be gyermeküket bármely időpontban a Klinikára."

Szóval ez azért elég komolyan hangzik. Nem mertem még utánanézni a neten, hogy mit írnak erről, milyen betegséget okozhat ez stb. Nem akarok feleslegesen parázni... ez persze elkerülhetetlen. Ma, a vérvétel után még Apa is telefonált, hogy mi volt... pedig ez igazán nem jellemő... különösen olyan napokon, amikor rengeteg munkája van.
Lényeg a lényeg: bementünk a dokinénihez, megszúrta a sarkát, megnyugtatott, hogy ez még ennyiből nem komoly, és ha most is találnak eltérést, akkor is gyógyítható. Szóval nagyon nem izgulok, de azért kicsit igen.

De Kinga jól van, és hát kerekedik rendesen. A doki szerint sem úgy néz ki, mint akinek bármi baja lenne. Mostanában ölbebaba, és kiharcolja, ami neki jár. És már unatkozik!!! Pont olyan lesz, mint a bátyja!... felköthetem a gatyámat!

1 megjegyzés:

  1. Azóta kiderült, hogy semmi baja sincsen szerencsére. Amikor betelefonáltam érdeklődni, azt mondták, hogy jó irányba mozdult el a határértékről az enzim szintje... és jobb ha nem tudom, hogy mit okozhatott volna...

    VálaszTörlés