2009. augusztus 21., péntek

...csak úgy...

Az elmúlt napok történései:
Hétfőn Kinga megkapta a 4 hónapos oltásokat. Nagyon jól bírta, mint általában. Úgy tűnik a gyerekeim nagyon strapabírók, szerencsére. A mérlegelés eredménye: 65 cm hosszú, és 7,44 kg-os a pici lányom!!! Csoda, ha izmosodok? Ja, és a doktornéni megdícsérte, hogy milyen ügyesen fordul a hátáról a hasára, és milyen szépen tartja magát. Azt mondta, hogy látszik, hogy nagyon érdeklődő, okos baba, mert a nagysúlyú babák többsége lusta a mocorgáshoz, de őt hajtja a kíváncsiság!
Máté is jött velünk. Persze nem én lennék, ha nem felejtettem volna itthon Máté oltóanyagát (a kullancscsípés okozta agyhártyagyulladás elleni oltáshoz). Úgyhogy vele másnap is meglátogattuk a doktornénit. Jobb is volt így, mert nem tudom hogy tudtam volna egyszerre a két törpémet vigasztalni!
A dokinéni után még játszótereztünk, majd hazajöttünk. Máté rögtön ment aludni. Mostanában nagyon nagyfiús lett: mondja, ha álmos, sőt elindul a szobája felé. Nekem nincs is más dolgom, mint hogy vigyek neki inni, betakargassam, és adjak egy puszit. Ő már magától elalszik! Sokszor este is ezt a formáját hozzam ami fantasztikus!!!
Kedd reggel vittem Mátét az oltásra. Amióta átjöttünk ehhez a doktornénihez, nem fél bemenni a rendelőbe. A régi dokinknál sírt amikor meglátta a rendelő ajtaját! Most nagyon bátran viselkedett. A szurinál persze pityergett kicsit, de hamar megnyugodott.
Oltás után siettünk haza, mert mentünk útlevelet csináltatni a gyerkőcöknek. Odaértünk, kiderült, hogy a legfontosabb, az anyakönyvi kivonataik otthon maradtak...tipikus!!! Én leültem Kingussal, hogy megetessem, a fiúk meg hazamentek az iratokért. Amikor visszaértek már gyorsan ment minden... kivéve Máté fotózását. Hát jó sokáig tartott rábeszélni, hogy álljon egy picit nyugodtan! Mindkét manócskámról sírós kép készült. Peti szerint ez azért nem baj, mert ha bármi baj van, a gyerekek úgyis sírnak, tehát könnyebb lesz őket felismerni!!! Kösz :)
Utána a Mekiben kajáltunk, majd késő délután Máté a teraszon pancsolt.
Ez is egész jó nap volt!
Az utóbbi időben Máté tündérien viselkedik a húgával! Simogatja, ha sír odamegy hozzá, és azt mondja: "Semmi baj, Tinda! Megmentelek!" Olyan édes! Meg kell zabálni. Kinga meg úgy néz rá, mint egy félistenre!
Imádom őket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése