2009. május 17., vasárnap

Máté és a "szék"

Máté kb. egyéves kora óta küzd a székrekedéssel. Voltunk már talpmasszázson, kapott gyógynövényteát (amiről kiderült, hogy ekkora gyereknek nem szerencsés adni), homeopátiás bogyókat kap, mégsincs jelentős javulás. Volt időszak, amikor átmenetileg jobb lett, de már elmúlt (...engem békává változtatott... de már elmúlt!)
A terhességem, és a tesó születése sem tett túl jót az ÜGY-nek, úgyhogy továbbra is kínlódunk. Mostanra már pontosan tudom, hogy mikor jön a hasfájás, és mikor szorítja vissza sikeresen a belek támadását. Bármilyen okos kisfiú, sajnos az ilyen ösztönös tevékenységeket nem tudom észérvekkel befolyásolni. Hiába mondom neki, hogy ha minden nap jön egy kicsi, akkor kevésbé fog fájni, nem gyűlik össze, nem áll össze kemény golyóvá.... hiába. Azt hiszem ezt ki kell nőnie, nem marad más választásunk. Mindenesetre eldöntöttem, hogy bárki bármit mond, kúpos rásegítést adunk kétnaponta. Hátha javít a helyzeten. Meggyőződésem ugyanis, hogy a fájdalomtól való félelem miatt szorítja vissza. (Szegénykémnek már a popsija néha úgy néz ki, mintha szanaszét kaszabolták volna!) A gyerekorvosunk persze nem tudott használható tanácsot adni. Azért még megkérdezek mást is!
A tegnapi éjszakánk horror volt: mivel Peti Gotthárdra utazott, így egyedül aludtam a két gyerekkel (legalább anyu tudjon pihenni... két zombi mit kezd két elevenséggel?) Máté 9-kor kapott egy fél kúpot, mert már két napja láttam a visszaszorítás jeleit. 10-re sikerült megszülnie... Aztán alvás. 12-kor sírva ébredt, mert görcsölt a pocakja. Éjjel 1-ig "vajúdott", mire meglett az eredmény. Utána annyira elfáradt, hogy hiába fájt még a hasa, elaludt. 4-től 5-ig újabb kínlódás, eredménytelenül, majd alvás 8-ig. Egész délelőtt nyűglődés... azóta is várjuk a folytatást!
Igazából roppant elkeserítő a tehetetlenség! Csak nézem, símogatom, de igazi segítséget nem tudok nyújtani... néha együtt sírunk. Holnap mindenképpen hívom Lénárd Béla barátunkat... hátha ő tud vmi okosat mondani. Azért a 30-40 év alatt, amióta gyerekorvos, csak látott már ilyet!!!
És csak reménykedni tudok, hogy Máténál hamar megoldódik ez a helyzet, és Kinga kimarad az ilyen élményekből!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése